Stadsvandringar

Den transatlantiska slavhandeln har avskaffats, men dess biprodukt – afrofobin – lever vidare. Delta på en guidad rundtur och lär dig mer om historian och ursprunget till de diskriminerande mönster vi ser i dagens samhälle.

“Kunskaperna från stadsvandringen har vidgat mitt perspektiv än mer och kommer att hjälpa mig i min roll som historielärare. En vandring som alla borde gå.”
Maria Erlansson, mångfalds- och inkluderingskonsult

I slavhandelns fotspår

I slavhandelns fotspår visar och levandegör den roll som Sverige haft i den transatlantiska slavhandeln genom att ta er med till platserna där slavhandeln planerades och leddes.

I afrosvenska fotspår

Vi fokuserar på livsödena av afrikaner som var bosatta i Sverige under åren 1600-1800 då Sverige var en del av den transatlantiska slavhandeln.

“Vandringen gav mig ny kunskap och insikter. Att få en djupare historisk kontext var för mig, som är vit och jobbar med mångfald och inkludering, värdefullt för att få större insikt om rasism och afrofobi i Sverige.”
Pa-Modou Njie, högstadielärare historia

Boka eller ställ en fråga


Stadsvandringsgruppen

Du kan skriva direkt till stadsvandringsgruppen på stadsvandring@afrosvenskarna.se.

Mauridi Sabuni

Projektledare och guide

Tanvir Mansur

Administratör

Bosse Lindberg

Säljare

Kitimbwa Sabuni

Guide

Arild Säll

Guide

Ella Hillström

Guide

Susi Vallejos

Guide

Shari Sabel Strandmark

Guide

Du kanske också är intresserad av:

Utbildningar

Vi erbjuder flera olika utbildningar om rasism och antirasism under olika specifika ämnesområden.

En röst i samhället

Vi är en viktig kraft och röst för att tillvarata afrosvenskars rättigheter och motverka rasistiska strukturer och afrofobi – i Sverige och internationellt.

Kunskap

Hur är det att vara afrosvensk I sverige idag?! Vi har siffror på hur det ser ut. Ta del av olika rapporter kring afrofobi och afrosvenskar I sverige.