Utbildningar

Rasism är en av vår tids största samhällsutmaningar och afrosvenskar hör till den kategori svenskar som drabbas hårdast av rasism. Vi erbjuder flera olika utbildningar om rasism och antirasism under olika specifika ämnesområden.

Ras och jämlikhet

Få en klarare bild av hur rasism verkar i dagens samhälle och få ett nytt perspektiv som inte är vanligt i det allmänna samtalet om rasism och jämlikhet.

Rasism i arbetslivet

Rasism är ett hett ämne i Sverige idag. Det är inte ovanligt att frågor som rör frågan diskuteras på sociala medier eller i fikarummet på arbetsplatsen. I samtalet saknas ofta perspektiv från de människor som drabbas mest av rasism.

Rasism i skolan

Skolan är en av få mötesplatser där de allra flesta människor vistas eller har vistats en längre period i livet och kan ofta vara den plats där många svenskar möter och förhåller sig till svenskar av annan ras, hudfärg eller etnicitet

Boka eller ställ en fråga


Utbildning

Du kan skriva direkt till utbildningsgruppen på utbildning@afrosvenskarna.se.

Elias Ibrahim

Utbildningsansvarig

Kitimbwa Sabuni

Utbildare

Yonnas Seyoum

Utbildare

Du kanske också är intresserad av:

Stadsvandringar

Gå våra stadsvandringar i Gamla Stan i Stockholm och lär dig mer om afrofobins historia i Sverige.

En röst i samhället

Vi är en viktig kraft och röst för att tillvarata afrosvenskars rättigheter och motverka rasistiska strukturer och afrofobi – i Sverige och internationellt.

Kunskap

Hur är det att vara afrosvensk I sverige idag?! Vi har siffror på hur det ser ut. Ta del av olika rapporter kring afrofobi och afrosvenskar I sverige.